Alex a host
Sýr, olivový olej a chléb. To je svatá trojice, která s vínem funguje vždy, říká someliér Ivo Dvořák
Alex a host
Rádio vašeho kraje
Na nový rok si většina z nás přiťukla sklenkou sektu nebo vína. „Pro výrobu vína je u nás povoleno 61 odrůd, ale po celém světě, když víte, z čeho všeho se dá vyrobit víno, je to přes 10 tisíc odrůd,“ říká someliér.
Alexandra Mynářová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Sommeliér Ivo Dvořák: Nekvalitní víno bude i po svaření cítit. Svařujte jen to, které vám chutná
Blízká setkání
-
Veronika Žilková: Poprvé hraju v muzikálu a zažívám potlesky po písničkách a tanečních číslech
Alex a host
-
Moravská vína mají svůj význam a je radost je pít. Některým ale chybí rozmanitost, míní znalec
Hovory
-
Orat s krávou ve vinohradu? To bude asi premiéra. Naturální vinaři se soustředí na vinici
Podhoubí
-
Vinaři letos očekávají kvalitní víno
Zprávy z Vysočiny
-
Vítejte v tokajském ráji. Jaroslav Ostrožovič vypráví o výrobě Tokaje na jihovýchodním Slovensku
Apetýt
-
Jak archivovat vína? Po 200 letech jsou nepitelná, uchovávají se jen jako rarita
Pochoutkový rok
-
Víno pijte pro dobrou náladu, ne na smutek, říká Oldřich Bujnoch
Zálety Aleny Zárybnické
-
Archivní klenot, nebo ocet? Předvídat, jak se bude víno vyvíjet, je hrozně těžké, říká someliér
Host Radiožurnálu
-
Korkové zátky na ústupu?
Máme hosty