Host Lucie Výborné

Receptura je zakódovaná, přístup k ní mají dva lidé v republice, prozrazuje výrobní manažer nejslavnější české likérky

Host Lucie Výborné

Receptura je zakódovaná, přístup k ní mají dva lidé v republice, prozrazuje výrobní manažer nejslavnější české likérky
Becherovka (ilustrační snímek)

Radiožurnál

Skořice, hřebíček, řebříček, pomerančová kůra… vyjmenovává Bohuslav Pich zlomek z bylin, které každý týden osobně odvažuje, aby mohla pokračovat výroba nejslavnějšího českého likéru. Na jednu várku je asi 1400 kilogramů směsi. Recepturu vidělo pár desítek lidí v republice, ale ani já si ji nepamatuju, říká muž, který v likérce pracuje už čtyři desetiletí. Využíváme vyluhování v lihu jak za studena, tak při vyšší teplotě. Za každým výrobním krokem je ochutnávka.
Lucie Výborná

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu