Hovory
Jídlo našich předků by nám nechutnalo. Ani chuť masa nebo obilí dnes není stejná, tvrdí historička
Hovory

Plus
Jaká je v Česku kulinární kultura? „Všude na světě je to stejné. Závisí na tom, jestli lidé rádi jedí, mají na to čas a prostředky, ale také na tradicích,“ říká v pořadu Hovory Českého rozhlasu Plus specialistka na dějiny raného novověku a na jídlo našich předků Irena Korbelářová ze Slezské univerzity v Opavě. A vysvětluje, jak se proměňovaly stravovací návyky či jak chutnala minulost.
Naděžda Hávová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Kočičí štajryš. Staročeský, jednoduchý, výborný
Vaří Mirka Kuntzmannová
-
Zapékané brambory milují děti i dospělí. Udělejte si je netradičně s cuketou a nebudete litovat
Vaříme s Habadějem
-
Ve vlastní šťávě: Hotovku, nebo minutku?
Ve vlastní šťávě
-
Téměř polovina Čechů si pěstuje ovoce a zeleninu na svých zahradách. Často si vzájemně pomáhají
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Pokorně hrdá Češka z Česka. Blogerka Jana Jakusová ale ví, že hrdá by byla na jakoukoliv národnost
Radioporadna
-
Dává smysl dělat jen pár věcí, ale pořádně. Kuchařka Tereza Komárková míří do japonské michelinky
Vlna
-
Plasty vdechujeme, pijeme i jíme. Kávu z papírového kelímku si raději odpusťte, radí biolog
Host Lucie Výborné
-
Matku máme v každé buňce. Vztah matka – dcera je jeden z nejsložitějších, který v životě zažijeme
Houpačky
-
Po typicky české stravě se nemusí nutně tloustnout
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou