Pro a proti

Státní 50milionový příspěvek na Michelina je marnivý výdaj. Průvodce je přežitek, říká ekonom Kovanda

Pro a proti

Státní 50milionový příspěvek na Michelina je marnivý výdaj. Průvodce je přežitek, říká ekonom Kovanda
Servírka

Plus

Česká vláda se rozhodla zaplatit 51 milionů korun za zařazení naší země na pět let do Michelinského průvodce po restauracích. Je to v čase šetření dobrá investice? Vrátí se takový příspěvek násobně do rozpočtu v podobě oživení cestovního ruchu a zvýšeného daňového výnosu? Nebo by měli šéfkuchaři a restauratéři apelující na stát, aby nenechal michelinskou hvězdu padnout, za bedekr zaplatit sami?
Karolína Koubová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Česká vláda se rozhodla zaplatit 51 milion korun za zařazení naší země na pět let do michelinského průvodce po restauracích. Je to v čase šetření dobrá investice? Vrátí se takový příspěvek následně do rozpočtu v podobě oživení cestovního ruchu a zvýšeného daňového výnosu, nebo by měly šéfkuchaři a restauratéři apelující na stát, aby nenechal michelinskou hvězdu padnout, za bedekr zaplatit sami.

  • Pro a proti Karolíny Koubové.

  • Já už ve studiu vítám své dva hosty. Jana Hergeta, ředitele agentury CzechTourism. Dobrý den. Dobré ráno. A mým druhým hostem je hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda. Vítejte. Dobrý den. Dobrý den. Děkuji za pozvání. Jak je zvykem v tomto pořadu. Pánové, poprosím jen o stručnou odpověď na úvod. Pak to rozebereme do detailu. Ta otázka je pro oba stejná. Je příspěvek českého státu víc než 50 milionů korun společnosti Michelin a smysluplný? Pane Kovando?

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu