Pro a proti
Státní 50milionový příspěvek na Michelina je marnivý výdaj. Průvodce je přežitek, říká ekonom Kovanda
Pro a proti
Plus
Česká vláda se rozhodla zaplatit 51 milionů korun za zařazení naší země na pět let do Michelinského průvodce po restauracích. Je to v čase šetření dobrá investice? Vrátí se takový příspěvek násobně do rozpočtu v podobě oživení cestovního ruchu a zvýšeného daňového výnosu? Nebo by měli šéfkuchaři a restauratéři apelující na stát, aby nenechal michelinskou hvězdu padnout, za bedekr zaplatit sami?
Karolína Koubová
Přepis epizody
-
Česká vláda se rozhodla zaplatit 51 milion korun za zařazení naší země na pět let do michelinského průvodce po restauracích. Je to v čase šetření dobrá investice? Vrátí se takový příspěvek následně do rozpočtu v podobě oživení cestovního ruchu a zvýšeného daňového výnosu, nebo by měly šéfkuchaři a restauratéři apelující na stát, aby nenechal michelinskou hvězdu padnout, za bedekr zaplatit sami.
-
Pro a proti Karolíny Koubové.
-
Já už ve studiu vítám své dva hosty. Jana Hergeta, ředitele agentury CzechTourism. Dobrý den. Dobré ráno. A mým druhým hostem je hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda. Vítejte. Dobrý den. Dobrý den. Děkuji za pozvání. Jak je zvykem v tomto pořadu. Pánové, poprosím jen o stručnou odpověď na úvod. Pak to rozebereme do detailu. Ta otázka je pro oba stejná. Je příspěvek českého státu víc než 50 milionů korun společnosti Michelin a smysluplný? Pane Kovando?