Radioporadna

Pozor na sůl ukrytou v potravinách. Tady úplně neplatí, že je nad zlato, spíše méně = někdy více

Radioporadna

Pozor na sůl ukrytou v potravinách. Tady úplně neplatí, že je nad zlato, spíše méně = někdy více
Je sůl opravdu nad zlato?

Hradec Králové

Teď si to spolu pěkně osolíme. My Češi totiž rádi solíme, je ale skutečně sůl nad zlato? Nebo bychom měli využívat a nahrazovat sůl i jiný kořením? Jaké jsou zdravotní plusy i minusy? Vše rozebereme s Ing. Hanou Stříteckou z Ústavu Preventivního lékařství Lékařské fakulty Univerzity Karlovy a také ředitelkou spolku Fér potravina.
Pavla Kindernayová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Ano, je tady Radiofóra. Dnes si to spolu s vámi pěkně osolíme. My Češi totiž rádi solíme. Ale je skutečně sůl nad zlato? Nebo bychom měli využívat nahrazovat i jiné koření? Zdravotní plusy i mínusy a tipy teď rozebereme s Ing. Hanou Stříteckou z ústavu preventivního lékařství Lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Také ředitelkou spolku Fér potravina. Vítejte u nás. Dobré dopoledne.

  • Dobré dopoledne. Proč jsem na jazyku? Chutná a v ráně pálí?

  • Protože prostě máme tu chovnou. I na jazyku pálí, když jsem jazyk budeme, když by se ty jsme vzali opravdu hodně a tak bude pálit i na tom jazyku. To je prostě chemická struktura a je to vlastnost, to je vlastnost té té soli. A to, že pálí, je vlastně to, že nám to, víš, Írán. A ona rozežírá, rozežírá vlastně tu tu tu strukturu toho těla, ale zas na druhou stranu tímto dezinfikuje.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají