Vaříme s Habadějem
Bramborové škubánky s mákem a švestkami v rumu. Klasika ještě „vylepšená“ netradičními surovinami
Vaříme s Habadějem
Hradec Králové
Škubánky jsou noky z bramborového těsta, které se v dřívějších dobách těšily velké oblibě především na venkově, a to zejména pro snadnou dostupnost surovin. Jedly se jako hlavní chod a tradičně se polévaly máslem a sypaly mákem a cukrem - tak jak to známe dodnes. My si je dnes ale ještě "vylepšíme".
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Výrobu cukrové vaty zdědil po prababičce. Z podobné rodiny má...
Křížem krajem
-
Zapékané brambory milují děti i dospělí. Udělejte si je netradičně s cuketou a nebudete litovat
Vaříme s Habadějem
-
Hajej dítě, kolébu tě…
Špalíček
-
Češi propadli kouzlu amerických koblih. Pekárny nestíhají
Dopolední Radiožurnál
-
Zlaté pravidlo, kolik droždí na kolik mouky, prozradil cukrář Josef Maršálek
Pochoutkový rok
-
Placky z kynutého bramborového těsta
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Cukety mají zanedbatelnou kalorickou hodnotu a přitom skvělý poměr vitamínů a živin
Přírodní lékárna
-
Silvestr ve městě a na venkově. Víte, že se mu říkalo Babí den?
Domácí štěstí Ivy Hüttnerové
-
Chutnají vám Štramberské uši? Perníkový výrobek se peče od dob řádění krutých Tatarů
Návraty do minulosti
-
Cuketový chlebíček
Dobroty Dáši Kubíkové