Zdraví v cajku
Chuť masa bez masa. Veganské burgery jsou výrobní alchymie. Do některých se dostaly nebezpečné látky
Zdraví v cajku
Plzeň
Na celém světě roste popularita potravin, které se podobají masu nebo masným výrobkům, ale jsou přitom zcela, nebo převážně z rostlin. Vyrobit například burger bez použití masa je přitom docela oříšek. Odborníci pro takové produkty používají termínu analogy masa a dnes se tímto tématem zabývají nejen kuchaři a potravináři, ale také chemici a zdravotníci.
Vladimír Šťovíček
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Slaninová majonéza
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Možnosti mletého masa v kuchyni jsou takřka nepřeberné. Udělejte si ho tentokrát jako malé řízečky
Vaříme s Habadějem
-
Občasný den bez masa není špatný nápad
Zdraví v cajku
-
Máte rádi maso a chcete hubnout? Poradili jsme podle čeho si...
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Kuřecí stehno za žádných okolností neberte nikdy do ruky, radí mistr etikety Ladislav Špaček
Pochoutkový rok
-
Veganství a vegetariánství, jsou dnes nová náboženství?
Vertikála
-
Výživový poradce varuje. „Mražená pizza? Polotovary nám nesvědčí a špatný jídelníček nepřecvičíme“
Blízká setkání
-
Jan Katina: Vepřová kýta s 80 % masa? Legislativa to umožňuje
Dvacet minut Radiožurnálu