Dva na Dvojce
Tavené sýry jsou démonizované zbytečně. Tavicí soli dobře vykompenzuje vápník, dokládá dTest
Dva na Dvojce
Dvojka
Od chvíle, kdy se v jihočeských Vodňanech začaly vyrábět tavené sýry, uplynulo už 100 let. Jejich obliba se v čase měnila, a přestože vlna největšího zájmu o ně už opadla, někteří na ně stále nedají dopustit. Spotřebitelská orgabizace dTest otestovala více než dvě desítky vzorků tavených sýrů, aby zjistila, jak jsou na tom s obsahem žádoucích i nežádoucích látek. Proč mají tavené sýry tak špatnou pověst? A proč se jich není potřeba bát?
Eva Kličková, Michal Jagelka
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Průzračné sklenice, čisté talíře. Které tablety myjí nádobí nejlépe? A co eko tablety?
Dva na Dvojce
-
Žlutý, mladý, měkký, jemný, zelený. V Goudě si hrají se stářím i barvami, cílem je vždy skvělý sýr
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Hermelínový fenomén pochází ze Sedlčan
Pochoutkový rok
-
K čemu je harfa a jak chutná pískavice? Kouzlí s nimi v mlékárně v Tuněchodech
Kdo umí, ten umí
-
Sýrové pohoštění
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Proč nám sůl škodí? Hatí solení naše snahy zhubnout? Může sůl za obezitu? Kolik soli si můžeme…
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Zachraňte chuť parmazánu! Produkci kvalitního sýra komplikují klimatické změny i evropská pravidla
Reportáže Radiožurnálu
-
Čerstvá mozzarella je chuťový orgasmus, který bychom si měli...
Glosa Pavla Maurera
-
Praha se stává rájem vitariánů
Prahou křížem krážem