Hobby magazín speciál
Do těstíčka na japonskou tempuru musíte přidat led
Hobby magazín speciál
Plzeň
Mladé kopřivy jsou na jaře výborným zdrojem vitamínů. Proto jsou oblíbenou surovinou autorky květinových kuchařek Jany Vlkové. Připravuje z nich nejenom špenát, ale např. i japonskou tempuru.
Soňa Vaicenbacherová
Přepis epizody
-
V dubnu se vydejte na kopřivy, dokud jsou mladé, radí autorka květinových kuchařek Jana Vlková. Ono kopřivy jsou na jaře vlastně takovým výborným zdrojem vitamínu pro nás.
-
Je to výborný zdroj vitamínů. A já si myslím, že to nejlepší z špenát vůbec, prostě, že je to lepší špenát než špenát, protože ty rostliny, jak jsou mladé a čerstvé a zadarmo, tak je to prostě nedostižná zeleň do kuchyně.
-
Proč je nutné, aby byly mladé ty kopřivy? Proč se nemůžeme nasbírat třeba v létě, kdy jsou také v plné síle? Ty kopřivy jsou na jaře tak chutné, protože nemají žádné obsahové látky, které by jim dodávali nějakou štiplavou, pikantní nebo prostě ne dobrou chuť. Ale oni mají ty žhavé chlupy, kterými se chrání před tím, aby je někdo sežral.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Jiří Březina: Vzplanutí
Četba na pokračování
-
Klíčky luštěnin nám v zimním čase dodají potřebné vitamíny
Hobby magazín speciál
-
Vyživovali jsme jen rostliny. Půdní organismy tak hladoví a půda degraduje, říká biolog
Leonardo Plus
-
Pečený čaj z rakytníku a tropického ovoce
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Přátelství je někdy víc než láska. Chceme po partnerech příliš a zanedbáváme přátele?
Balanc
-
Hurvínek. Syn bez matky, jenž ovládl srdce mnoha generací
Příběhy z kalendáře
-
Raymond Queneau: Zazi v metru
Četba s hvězdičkou
-
„Jděte do pr*ele!“ Vášně kvůli Černého motýlům
Vinohradská 12
-
Která jeřabina je jedlá, a která ne? Napoví listy a hvězdička
Radioporadna