Host Radiožurnálu
I bůček je zdravá potravina, když nebude denně, vysvětluje ředitelka spolku FÉR potravina
Host Radiožurnálu
Radiožurnál
Máte jasno v tom, co jsou to éčka nebo betaglukany? Hana Střítecká je ředitelkou spolku FÉR potravina a zná naše jídlo z pohledu chemie. Abychom ale jedli zdravě, tak hned nemusíme být odborníci. „Člověk nemusí být chemik na to, aby pochopil, že potřebuju-li růst svaly, tak potřebuju bílkovinu,“ vysvětluje. Neměli bychom se na talíř dívat také z pohledu chemické továrny, kterou je naše tělo? Jak může pomoci znalost chemie ve zdravé výživě?
Patricie Strouhalová
Přepis epizody
-
Dobrý den. Tím hostem je doktorka Hana Střítecká. Jednak je to chemický technolog a také je to ředitelka spolku Fér potravina a pracuje na ústavu preventivního lékařství Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Pěkně.
-
Vítám. Dobrý den. Děkuji za pozvání. Dobrý den.
-
Proč jste si vlastně na VŠ chemicko-technologické vybrala obor?
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Fyziolog Miloslav Hronek vyvrací časté mýty o potravinách: kávy s mlékem se bát nemusíte, naopak!
Radioporadna
-
S hubnutím nespěchejte. Tělo bychom neměli vnímat jako problém, přibližuje výživová poradkyně
Host Lucie Výborné
-
„Domácí blázen, miláček žen.“ První kuchyňský robot byl obrovský a vyráběl se ve Zbrojovce
Host Radiožurnálu
-
O radosti z jídla i ze života: Dělená strava. Existují nevhodné kombinace potravin?
Jezte, ať vám to sluší
-
Sucho je o vztazích a životním prostředí. Když je ničíme, likvidujeme sami sebe, říká režisér Sláma
Hovory
-
Tělu dodejte plnohodnotnou stravu - bílkoviny, sacharidy i tuky
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Poradna zdravé výživy: Tělo má vždycky pravdu – vždy nám řekne, když mu něco chybí
Host Dopoledního expresu
-
Výživový poradce varuje. „Mražená pizza? Polotovary nám nesvědčí a špatný jídelníček nepřecvičíme“
Blízká setkání
-
Negativní kalorie. Mýtus, nebo účinný nástroj při hubnutí?
Encyklopedie Radiožurnálu