Názory a argumenty

Poslechněte si všechny pondělní komentáře s Janem Bednářem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny pondělní komentáře s Janem Bednářem
Jan Bednář, moderátor a komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Máme vracet bojeschopné Ukrajince z Čech na frontu? Paradoxy volební kampaně do Evropského parlamentu. Cesta k usmíření ve slovenské společnosti bude hodně křivolaká. Inflace a silná koruna. Čína se obléká do zelené. Na rozkaz i dobrovolně.
Jan Bednář

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Havárie vrtulníku s íránským prezidentem, nelehká cesta k usmíření na Slovensku a paradoxy volební kampaně do Evropského parlamentu. To jsou hlavní zahraničně-politické náměty pondělního vydání pořadu rozhlasových komentářů, kterým vás provází Jan Bednář.

  • Názory a argumenty.

  • Prezident republiky Petr Pavel vystoupil dnes dopoledne v Praze na konferenci nazvané revize Česka, pořádané ve snaze o posílení české ekonomiky. Ve studiu už vítám vnitropolitického komentátora ČRo Petra Hartmana. Dobrý den. Dobrý den. Prezident Pavel mimo jiné řekl, že se při schvalování státního rozpočtu na příští rok chce více než loni ptát vlády, nakolik návrh rozpočtu odráží její priority. Jaké možnosti má v tomto ohledu?