Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
Vaječný svítek s polním salátem a bejlím
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
Liberec
Polníček pravděpodobně sbírali už staří Římané. Ve střední Evropě se odedávna pěstoval jako kulturní rostlina. Nejstarší nálezy o jeho výskytu pocházejí z předhůří Alp. Nejdříve rostl jako plevel na obilních polích, odtud asi taky název polníček. Z polníčku, tedy z polního salátu, si připravíme podle našich babiček z Pojizeří vaječný svítek.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Patison v zelenině
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Varné typy brambor: áčka do salátů nebo na loupačku, béčka jako příloha a céčka do těst a kaší
Zahrádkářské tipy
-
Ze záhonu rovnou do kuchyně. Odolný kořen pastináku ani mráz nezničí
Pochoutkový rok
-
Světlá, tmavá, na sucho, ale i cibulová. Jak připravit jednotlivé druhy jíšek? Prozradí Babské rady
Babské rady
-
Iveta Dandová plete výrobky z orobince, od ministra kultury získala dokonce titul
Středočeské příběhy