Dva na Dvojce
Jak v kuchyni zpracovat zimní zeleninu? Vyzkoušejte něco nového a vsaďte na místní zdroje, radí šéfkuchař Martin Havlík
Dva na Dvojce
Dvojka
K české zimní zelenině patří pastiňák, mrkev, červená řepa, fenykl, dýně nebo kapusta. Druhy zeleniny, které teď nerostou, musí dozrávat pomocí etylenu. Chybí jim nejenom živiny, ale i vůně a sladkost. Využít se tak může zelenina z místních zdrojů, která k zimě patří, doporučuje Martin Havlík, šéfkuchař a pedagog plzeňské hotelové školy. Jak upravovat celer, topinambury a cukety? Vyplatí se sušení zeleniny? A jsme líní zeleninu připravovat?
Jiří Holoubek, Šárka Volemanová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Čerstvá, nebo mražená zelenina? Mražená je levnější, v dobré kondici a překvapí i obsahem vitaminů
Dva na Dvojce
-
Kedlubna, taková obyčejná zelenina. A tak velké chuťové překvapení. Udělejte si ji s kuřecím masem
Vaříme s Habadějem
-
Hrách a hrášek: Jsou to odlišné plodiny?
Abeceda potravin
-
Kuřecí prsa s fazolemi
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Dýně před mrazíky schovejte pod deku a sklízejte je výhradně se stopkou
Zahrádkářské tipy
-
Růžičková kapusta a kadeřávek jsou otužilci k pohledání. Zimní zelenina má své výhody
Hobby magazín
-
Brambory? Nebojte se jich, zařaďte je do svého jídelníčku
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Ve vlastní šťávě: Řepná kampaň
Ve vlastní šťávě
-
Naložená červená řípa z Vysocka
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Lahodná a rychlá je svíčková pro chudé neboli zadělávané dršťky od Dagmar Taláškové z Ostravy
Pochoutkový rok