Dvacet minut Radiožurnálu
K plýtvání potravinami přispívají vysoké ceny a akce. Koupit si dvojnásobek a část pak vyhodit je zbytečné, kritizuje Mikoška ze Svazu obchodu
Dvacet minut Radiožurnálu
Radiožurnál
Jaký je další osud potravin, které se v supermarketu neprodají a jsou přitom vhodné ke konzumaci? Proč se u nás stále plýtvá jídlem navzdory vysokým cenám? Mění se nějak zvyky a nároky zákazníků? Vladimír Kroc se ptal Pavla Mikošky, viceprezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu a ředitele kvality obchodního řetězce Albert. Poslechněte si rozhovor.
Vladimír Kroc
Přepis epizody
-
Proč se u nás stále plýtvá potravinami navzdory jejich rychle rostoucím cenám? Jak s neprodaným jídlem nakládají obchodní řetězce a mění se zvyky a nároky zákazníků?
-
Hostem 20 minut Radiožurnálu, které vysílá také ČRo Plus, je dnes Pavel Mikoška, viceprezident Svazu obchodu a cestovního ruchu a ředitel kvality obchodního řetězce Albert. Dobrý den.
-
Dobré odpoledne.