Dvacet minut Radiožurnálu
V Česku je příliš mnoho restaurací, nadějí je profesionalita a inovace, tvrdí gastronom Kastner
Dvacet minut Radiožurnálu
Radiožurnál
Polovina zaměstnanců v pracovních dnech obědvá v restauracích méně často než před covidem. Za uplynulé tři roky cena jídel a nápojů vzrostla o čtvrtinu, meziročně o 13 %. Čeká restaurace série krachů? Jak a proč se mění naše stravovací návyky? V čem spočívá renesance zdejší gastronomie a jaký je recept na udržení zákazníků? „Musíte zkoušet, pozorovat lidi, mluvit s nimi, musíte inovovat,“ radí gastronom Luboš Kastner.
Vladimír Kroc
Přepis epizody
-
Čeká restaurace série krachů? Jak a proč se mění naše stravovací návyky? V čem spočívá renezance zdejší gastronomie a jaký je recept na udržení zákazníků?
-
Polovina zaměstnanců v pracovních dnech obědvá v restauracích méně často než před COVIDem. Za uplynulé tři roky cena jídel a nápojů vzrostla o čtvrtinu, meziročně o 13 %. Vyplývá to z květnového průzkumu, který uspořádala společnost Bc. 21 prostřednictvím aplikace instanci se agentury Ipsos. Spolumajitel této společnosti Luboš Kastner, člen Českého gastronomického institutu a Asociace malých a středních podniků a živnostníků je hostem 20 minut, které vysílá Radiožurnál a ČRo Plus. Dobrý den.
-
Dobrý den. Vrátili se po COVIDu lidé do restaurací?