Hobby magazín

Jak založit dobrý kvas k pálení ovocných pálenek? Méně je někdy více, míní provozovatelka pálenice

Hobby magazín

Jak založit dobrý kvas k pálení ovocných pálenek? Méně je někdy více, míní provozovatelka pálenice
Místní meruňky rychle měknou, pak se z nich dělá marmeláda nebo pálenka

Rádio vašeho kraje

Obliba domácích ovocných pálenek stále roste a to nejen na Moravě, která byla donedávna doménou tohoto zpracování ovoce. Konzumenti oceňují jejich chuť vůni i to, že jsou vyrobeny většinou z čistě přírodních surovin. To však platí pouze pro ty, které jsou vyrobeny z kvasů, kterým byla ze strany pěstitele věnována ta správná pozornost, přičemž na to, jak založit ten správný kvas a jak a kde jej nechat kvasit existuje mnoho návodů.
Miroslav Kobza

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu