Host Dne na Moravě
Vědkyně Lea Kubíčková o plýtvání potravinami a Food Waste Institutu
Host Dne na Moravě
Vědkyně Lea Kubíčková o plýtvání potravinami a Food Waste Institutu
Brno
Podle Organizace pro výživu a zemědělství se celosvětově vyhodí či znehodnotí až třetina vyprodukovaných potravin. To je takové množství jídla, které by nasytilo asi tři miliardy lidí. Celý svět proto hledá způsob, jak těmto ztrátám zabránit. Podílejí se na tom i vědci z brněnské Mendelovy univerzity, kteří dlouhodobě zkoumají, co ovlivňuje plýtvání a zda by tyto procesy mohla změnit dlouhodobá edukace. Pomoci by mohl nový FOOD WASTE INSTITUT, který na jednom místě shromáždí vědecké poznatky i příklady správného nakládání s potravinami. Podrobnosti prozradí jedna ze zakladatelek Lea Kubíčková z Mendelovy univerzity. Připravila Zuzana Kopuletá.