Host Lucie Výborné

Buran maso prodá a zbytky sní, přibližuje kuchař Hromas. Receptář Vandrbuch naplnil pokrmy venkova

Host Lucie Výborné

Buran maso prodá a zbytky sní, přibližuje kuchař Hromas. Receptář Vandrbuch naplnil pokrmy venkova
Kuchař Michal „Hugo“ Hromas

Radiožurnál

Zemitých a skromných lidí, které v dobrém nazývá burany, podle kuchaře Michala Hromase ubývá. „Nejen, že neplýtvají jídlem, ale v podstatě dojídají zbytky, dá se říci. Když buran porazí prase nebo když se někde loví, tak se většinou maso prodá – to jsou peníze, ty jsou potřeba – a pak to, co běžní fajnoví lidi nejedí, zbývá těm buranům,“ popisuje kulturu venkova, která dala vzniknout mnoha receptům z kapra či vnitřností. Kam na ně chodí? A co inspirovalo jeho Vandrbuch?
Lucie Výborná

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Sponzor pořadu je Alabama nátěrová hmota, která bojuje proti plísním a zatepluje stěny zevnitř a bam, ale pro váš komfortní a zdravý domov. Více na www. ABA. Mall.cz.

  • Hezký den. Dobré dopoledne. Mým hostem je Hugo Hromas Kuchař, autor kuchařek oheň a dým nebo sedm způsobů, jak se radovat z jídla. Tak tě tady vítám, Michale.

  • Ahoj a krásný den všem vespolek. Já říkám Hugo. Ale ty jsi Michal Hromas, ale říká se, v podstatě ti nikdo skoro neříká.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu