Host Lucie Výborné
Buran maso prodá a zbytky sní, přibližuje kuchař Hromas. Receptář Vandrbuch naplnil pokrmy venkova
Host Lucie Výborné
Radiožurnál
Zemitých a skromných lidí, které v dobrém nazývá burany, podle kuchaře Michala Hromase ubývá. „Nejen, že neplýtvají jídlem, ale v podstatě dojídají zbytky, dá se říci. Když buran porazí prase nebo když se někde loví, tak se většinou maso prodá – to jsou peníze, ty jsou potřeba – a pak to, co běžní fajnoví lidi nejedí, zbývá těm buranům,“ popisuje kulturu venkova, která dala vzniknout mnoha receptům z kapra či vnitřností. Kam na ně chodí? A co inspirovalo jeho Vandrbuch?
Lucie Výborná
Přepis epizody
-
Sponzor pořadu je Alabama nátěrová hmota, která bojuje proti plísním a zatepluje stěny zevnitř a bam, ale pro váš komfortní a zdravý domov. Více na www. ABA. Mall.cz.
-
Hezký den. Dobré dopoledne. Mým hostem je Hugo Hromas Kuchař, autor kuchařek oheň a dým nebo sedm způsobů, jak se radovat z jídla. Tak tě tady vítám, Michale.
-
Ahoj a krásný den všem vespolek. Já říkám Hugo. Ale ty jsi Michal Hromas, ale říká se, v podstatě ti nikdo skoro neříká.