Host Lucie Výborné
Gastronomie je zastavárna prožitků a příběhů psaných lidmi. Nemá rodný list, gender ani hranice, říká Roman Vaněk
Host Lucie Výborné
Radiožurnál
„Gastronomii můžeme šoupnout do nějakého šuplíku potenciálních hranic, do nějakého regionu nebo mikroregionu, ale ne do hranic jako takových, protože ty se neustále mění,“ říká Roman Vaněk, autor kuchařských bestsellerů a popularizátor gastronomie. Bylo nové vydání jeho Velké kuchařky Čech a Moravy nejnáročnějším projektem, na kterém kdy pracoval? A proč příběh vídeňského řízku označuje za „typicky nádhernou kravinu“? Poslechněte si rozhovor.
Lucie Výborná
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Tyčinky jsou dvousečné, vyvážená svačina pomůže udržet soustředění, radí autorka Svačinkové bichle
Host Lucie Výborné
-
Dřevorubec. Záhadná smrt muže, který nikomu neublížil, nedlužil ani nepřekážel
Kriminálka
-
Charles Dickens: Cvrček u krbu. Oslava lásky, přátelství a domova
Rozhlasová hra
-
Henrik Ibsen: Peer Gynt. Ivan Trojan v titulní roli jedné z nejslavnějších her všech dob
Vltavské speciály
-
Arthur Conan Doyle: Modrý korund. Vánoční případ Sherlocka Holmese
Večerní drama
-
Padá hvězda. Bláznivá sci-fi pohádka o tom, jak to možná bylo s betlémskou hvězdou
Pohádka
-
Petr Sís: Tři zlaté klíče
Tip mujRozhlas
-
William Somerset Maugham: Barevný závoj
Četba na pokračování
-
Zlatovláska. Oblíbená pohádka o velké lásce
Velká pohádka
-
Zabránit druhé světové válce šlo, soudí historik Smetana
Osobnost Plus