Host Radiožurnálu
Jak se vyrábí kvalitní čokoláda? Kakaové boby uvolňují látky, které vám nedají spát, říká čokoládovnice
Host Radiožurnálu

Radiožurnál
„Málokdo ví, že už tím, jak kakaové boby upražíme, můžeme utvářet výslednou chuť čokolády,“ popisuje Lada Bartošová, která v Kutné Hoře navazuje na tradici prvorepublikové čokoládovny Lidka. Čím byla tamní výroba výjimečná? Které látky mohou za pocity euforie, které čokoláda navozuje? A jaké mýty kolem čokolády přetrvávají? „Nejčastější mýtus je, že se čokoláda vaří. Čokoláda se nevaří, to byste zničili všechno dobré, co tam je,“ vysvětluje historička a výrobkyně čokolády.
Vladimír Kroc
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Petr Brukner: Fotím na ulici, tam je to divadlo. V mých kolážích se setkávají lidé z různých století
Host Radiožurnálu
-
Jachtař: Sám uprostřed oceánu? Loď musíte velice dobře znát, problémy řešíte každý den
Host Lucie Výborné
-
OBRAZEM: Projděte si Hobitín. Vesnice zůstala na Novém Zélandu jako památka na natáčení Pána Prstenů
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Bývalá vězeňská vychovatelka Kateřina Míková nabízí pohled za katr: „Strach jsem zažila jen jednou“
Blízká setkání
-
ATOM, VIII. díl: Černobyl (bonus)
Vinohradská 12
-
William Shakespeare: Mnoho povyku pro nic. Peprná komedie o lásce s hvězdami Dejvického divadla
Hra na sobotu
-
Norbert Lichý podle Tomáše Dastlíka
Úžasné životy
-
Prymula: Dospělá populace je stejně zranitelná jako ta dětská. Podceňujeme prevenci
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Utajený sadista. Královéhradecká kriminálka dlouho pátrala po motivu vraždy bezdomovce
Kriminálka
-
Ray Bradbury: 451 stupňů Fahrenheita. Když se knihy nečtou, ale pálí
Večerní drama