Host Radiožurnálu
Jsem zastáncem i espresso toniku. Je osvěžující a má krásně hořkosladkou chuť, konstatuje barista
Host Radiožurnálu
Radiožurnál
„Vynikající káva by nám měla dodat nějaký další chuťový rozměr,“ vysvětluje barista Jaroslav Slámečka, který na šampionátu World Coffee in Good Spirits Championship 2024 v Kodani obsadil 17. místo. A do studia Radiožurnálu si s sebou přinesl nejenom kávu, ale i mlýnek a vodu, aby předvedl ochutnávku. „Razím, že káva je o kultuře, situaci, příležitosti. Nejvíc záleží na tom, s kým kávu pijete a že vám dělá dobře,“ vypráví barista. Co je a co už není běžný kávový nápoj?
Patricie Strouhalová
Přepis epizody
-
Ano, ve vysílání víkendového Radiožurnálu vám už je mohou představit mého dnešního hosta. Tím je barista, účastník světové soutěže v přípravě kávy Jaroslav Slámečka. Pěkně vás tu vítám. Dobrý den dětí.
-
Vy jste vlastně máte za sebou teď šampionát, který se odehrával v Kodani, vůbec nedopadl špatně. 17. místo. Jako nedopadl špatně to s ním jako špatně. Takže dopadl výborně. To 17. místo.
-
Je to, je to ohromná zkušenost a myslím si, že vzhledem vzhledem k nějaké jako chybě, která která nás třeba mohla stát i lepší umístění, tak je to ukázka toho, že na tom všichni udělali jako spoustu práce, nejen já, ale celý tým. No. Vy jste roky fungoval jako lektor kávových.