Host Radiožurnálu
Vajíčka jsou vajíčka. Existují těsta, ve kterých jsou nezastupitelná, zdůrazňuje gastronomická novinářka Jitka Rákosníková
Host Radiožurnálu
Radiožurnál
Gastronomická novinářka Jitka Rákosníková stála u zrodu Pražského kulinářského institutu, časopisů Apetit či Gurmet. Je také autorkou a překladatelkou kuchařek. Její studijní obor byl přitom gastronomii hodně vzdálený. Vystudovala filozofickou fakultu, obor španělština a dějepis. Dokáže si představit pečení bez vajec? Co na jejím velikonočním stole nesmí chybět? Jak správně uvařit vajíčko natvrdo? Ve víkendovém Radiožurnálu se jí ptala Patricie Strouhalová.
Patricie Strouhalová
Přepis epizody
-
Hostem dnešního vysílání Víkendového Radiožurnálu je Jitka Rákosníková, gastronomická novinářka a autorka a překladatelka kuchařek. Tak vás tady pěkně vítám. Dobrý den.
-
Vy jste stála u zrodu Pražského kulinářského institutu. Časopisů jako apetit vůči nebo kulomet. Jste autorkou kuchařek. Namátkou česká kuchařka, první a druhý díl. Recyklovaná kuchařka. No, máte vystudovanou filozofickou fakultu, obor španělština, dějepis. Roky jste vlastně učila španělštinu na VŠ ekonomické v Praze a byla jste v časopisech jako l s QR, Harper's Bazaar. Marie, no tak mě zajímá, jaká vlastně cesta.
-
Nebo co to bylo za cestičku, která vás přivedla? Gastronomické Alex Tuch. Vaření v Řeži mě vždy.