Jihomoravský rok
Sýr, co dokáže zamořit studio na půl dne aneb mezinárodní Den milovníků sýrů na vlastní kůži
Jihomoravský rok
Sýr, co dokáže zamořit studio na půl dne aneb mezinárodní Den milovníků sýrů na vlastní kůži

Brno
Sýry jsou zdraví prospěšné a některé dokáží být chuťově i pachově velmi výrazné. V cyklu Jihomoravský rok jsme v rámci mezinárodního Dne milovníků sýrů párovali jeden takový francouzský sýr s moravským vínem. Také jsme zjišťovali, jak velcí milovníci sýrů jsou Brňané či Jihomoravané. A zapojili jsme také brněnské vědce. Víte, čím je prospěšná ušlechtilá plíseň na sýrech? A jaký vliv na kvalitu sýrů má pohoda moravských krav, které nám závidí i Italové? Poslechněte si to!
Zdeněk Truhlář