Káva o čtvrté

Proč do jídelníčku zařadit obiloviny? V čem jsou přínosné pro zdraví? Odpovídá šéfkuchař Petr Klíma

Káva o čtvrté

Proč do jídelníčku zařadit obiloviny? V čem jsou přínosné pro zdraví? Odpovídá šéfkuchař Petr Klíma
Špenátové rizoto

Dvojka

Obiloviny jsou hlavní potravou mnoha národů. Pokryjí prý víc než třetinu energetické spotřeby člověka. Jak upravit dnes hojně používanou rýži a kukuřici? Jakými recepty vrátit na stůl obiloviny prababiček: jáhly nebo pohanku? Potřebujete kvůli pestrosti zařadit do jídelníčku i obiloviny exotičtější, jako je quinoa nebo amarant? Jak obecně postupovat při přípravě obilovin, abyste využili jejich nutriční hodnotu?
Tereza Stýblová

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu