Přejít k hlavnímu obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidé

Veronika Pourová

Veronika Pourová

Absolvovala studium bakalářského oboru nutriční terapeut na 1. lékařské fakultě UK, magisterského oboru nutriční specialista na 1. lékařské fakultě UK a magisterského oboru technologie potravin na VŠCHT. Od roku 2023 studuje doktorský studijní program hygiena a epidemiologie na lékařské fakultě Masarykovy univerzity.

Je spoluautorkou knihy O výživě a kuchařky Vyváženě, členkou České asociace nutričních terapeutů a spoluzakladatelkou blogu Ne hladu.

Již během studia získala četnou praxi v oblasti nutriční péče, působila jako nutriční terapeutka v provozu Nemocnice Kladno, dva roky se věnovala nutričnímu poradenství u sportovců v Institutu sportovního lékařství a měsíční praxi absolvovala v roce 2017 také na oddělení diabetologie a metabolických poruch v nemocnici AKH ve Vídni. V minulosti pracovala také pro Výzkumný ústav potravinářský Praha, kde se věnovala studiu zdravotních účinků polyfenolů z obilovin, pozitivních účinků vlákniny na lidský organismus a glykemického indexu potravin.

Věnuje se individuálnímu poradenství v oblasti zdravé výživy, sportovní výživy, redukce hmotnosti a výživy při vybraných onemocněních, pořádá semináře a přednášky na nejrůznější populární témata ve výživě. Ve své disertační práci zkoumá metody měření a výpočtu energetického příjmu.

Pravidelně spolupracuje s Českým rozhlasem. Pro stanici Dvojka připravuje - společně s nutriční terapeutkou Andreou Jakešovou a moderátorkou Terezou Bebarovou - pořad o radosti z jídla i ze života Jezte, ať Vám to sluší.