Magazín Experiment
Čerstvá zelenina po celý rok, úsporně a skoro bez práce? Chytrý skleník z dílny brněnského start-upu umí doslova zázraky
Magazín Experiment
Radiožurnál
Chtěli byste si pěstovat vlastní zeleninu, ale nemáte čas ani energii? Mohl by to vyřešit chytrý a téměř samoobslužný skleník, který vyvíjí brněnský vědec David Bažout. Jeho inovace dokáže proměnit i desítky let starou skleněnou boudičku v téměř samoobslužnou továrnu na zeleninu. Ta je navíc ekologicky šetrnější než staré skleníky a spotřebuje méně energie.
Michal Šafařík
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Teploty moří jsou už víc než rok nebývale vysoké, zažíváme další vlnu odumírání korálových útesů a…
Věda Plus
-
Meteor o zlatém pokladu, jízdě na kole a opylování rostlin
Meteor
-
Zdroje klimatických lží? Fosilní průmysl, odpor k regulacím a proruská propaganda, míní sociolog
Leonardo Plus
-
Želví kolonisté v Indickém oceánu, neznámá civilizace Amazonie a pád indiánských říší
Planetárium
-
Bubliny ve vesmíru by mohly regulovat sluneční svit a zmírnit globální oteplování, navrhují vědci
Magazín Experiment
-
Jiří Březina: Vzplanutí
Četba na pokračování
-
Čmeláci zvládnou plnit složitější úkoly. Umí se totiž učit jeden od druhého
Laboratoř
-
Raymond Queneau: Zazi v metru
Četba s hvězdičkou
-
Viděno zdola
Radiokniha
-
Tlustá tak akorát 1 + recept na Masarykovo cukroví
Na nedělní vlně Hradce Králové