Magazín Experiment
Smrček krásně voní, ale rychle opadá. U jedle to bývá naopak. Proč? Vysvětlení nabízí chemie a fyzika
Magazín Experiment
Radiožurnál
Obývací pokoje mnoha českých domácností právě teď voní smrkovým jehličím. Za pár týdnů se ale ze stromečku uvolní a opadá. Na borovici přitom jehlice vydrží o poznání déle a na jedli nám můžou dělat radost až do jara. Podle odborníků to má hned několik příčin. Důležité mimo jiné je, jak strom hospodaří s vodou. Smrček, borovice a jedle totiž vysychají různou rychlostí hlavně kvůli odlišným jehlicím.
Eva Kézrová, Michal Šafařík
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Magazín Experiment: Konopotříska, stavebnický materiál budoucnosti? A co je Stargardtova choroba?
Magazín Experiment
-
O životě a smrti: kvetoucí agáve v teplické Botanické zahradě a 50 let od první zprávy mimozemšťanům
Planetárium
-
Meteor o bronzových zvonech, operaci v narkóze a zmraženém ovoci
Meteor
-
Terapeut Vojtko: Svěřování má své hranice. Něco z intimity by mělo zůstat tajemstvím i pro partnera
Leonardo Plus
-
Petr Sís: Tři zlaté klíče
Tip mujRozhlas
-
William Somerset Maugham: Barevný závoj
Četba na pokračování
-
Až uvidíš moře
Radiokniha
-
Léda. Eduard Cupák, Jaroslava Adamová, Josef Vinklář a Josef Somr ve hře Miroslava Krleži
Hra pro pamětníky
-
Doktor Kittel, severočeský Faust v legendách a pověstech
Kultura pod Ještědem
-
Vánoce u Cupiellů. Vychutnejte si Vánoce po italsku
Hra na neděli