Magazín Experiment

Smrček krásně voní, ale rychle opadá. U jedle to bývá naopak. Proč? Vysvětlení nabízí chemie a fyzika

Magazín Experiment

Smrček krásně voní, ale rychle opadá. U jedle to bývá naopak. Proč? Vysvětlení nabízí chemie a fyzika
Až vánoční stromek přestane zdobit, může být ještě užitečný

Radiožurnál

Obývací pokoje mnoha českých domácností právě teď voní smrkovým jehličím. Za pár týdnů se ale ze stromečku uvolní a opadá. Na borovici přitom jehlice vydrží o poznání déle a na jedli nám můžou dělat radost až do jara. Podle odborníků to má hned několik příčin. Důležité mimo jiné je, jak strom hospodaří s vodou. Smrček, borovice a jedle totiž vysychají různou rychlostí hlavně kvůli odlišným jehlicím.
Eva Kézrová, Michal Šafařík

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu