Náš host

Poradna zdravé výživy: ryby, laktózová intolerance, zelená káva

Náš host

Poradna zdravé výživy: ryby, laktózová intolerance, zelená káva
Ilustrační foto

Plzeň

Poslechněte si, v čem jsou našemu zdraví propěšné ryby a čím je nahradit, pokud je prostě nejíme. Dozvíte se také, jak dlouho může zůstat v lednici domácí vaječný koňak.
Iva Kokešová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Posloucháte rádio vašeho kraje. Za čtyři minuty bude čtvrt na 11 a začíná poradna zdravé výživy, dnes s nutričním terapeutem Markem Honzou. Vítám vás. Dobrý den.

  • Dobré dopoledne. 11 dní zbývá do slavnostní štědrovečerní hostiny. Na mnoha místech bude kapr, na mnoha místech bude třeba jiné rybí maso a v mnoha rodinách vůbec ryba nebude. Ale já bych dneska ráda zůstala u té tradice. Pojďme se bavit o rybím mase. Řeknete nám o něm nějaké základní nejdůležitější informace?

  • Rybí maso by určitě mělo být součástí našeho jídelníčku. Ne tedy jenom jeden Husa rok, ale ideálně v průběhu roku častěji.

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu