Názory a argumenty

Poslechněte si všechny čtvrteční komentáře s Petrem Schwarzem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny čtvrteční komentáře s Petrem Schwarzem
Petr Schwarz, moderátor a komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Boj o zklamané vládní voliče má svůj rub i líc. Prezidentské volby v USA rozhodne volební účast v klíčových státech. Módou sezóny je čekání na volby 2025. Dieselový paradox. Uprchlická otázka na způsob evropský.
Petr Schwarz

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Argumenty platy politiků opět v centru pozornosti. Rub a líc boje o zklamané voliče současné vládní koalice či dieselový paradox aneb Achillova pata evropských automobilek nejenom. Tato témata rozeberou následující půlhodince Názorů a argumentů naši komentátoři. Příjemný a ničím nerušený poslech přeje Petr Schwarz.

  • Názory a argumenty.

  • Vláda dnes jedná o nárůstu platů politiků, kolem kterého je opět posledních dnech bouřlivá debata. A o tom teď budu mluvit s komentátorem ČRo Petrem Hartmanem. Dobrý den. Petře, tyto platy podle zákona mají růst automaticky, a to v závislosti na průměrné mzdě. Pokud ta roste, stejně by měly růst i platy politiků. Proč je tedy kolem toho prakticky každý rok takový poprask?

Ostatní také poslouchají

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu