Pochoutkový rok

Nedostatek uheráku vedl k výrobě českého salámu Poličan. Oblíbená pochoutka bývala „podpultovkou“

Pochoutkový rok

Nedostatek uheráku vedl k výrobě českého salámu Poličan. Oblíbená pochoutka bývala „podpultovkou“
Základ pro tzv. český uherák tvoří libové hovězí a vepřové maso, koření a zauzená slanina

Rádio vašeho kraje

Společnost Pejskar & spol., spol. s r.o. v Polici nad Metují se věnuje výrobě tradičních českých masných výrobků už od roku 1887. Právě tady se ve druhé polovině 70. let minulého století „narodila“ i chlouba Broumovska, Poličan, fermentovaný salám s „českou chutí“. Znárodněný podnik tehdy patřil pod Východočeský průmysl masný.

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu