Podhoubí
Jste to, co jí to, co jíte. Karel Kalný pase krávy, ale zajímá ho půda. Odměnou je skutečná potravina
Podhoubí
Radio Wave
Prase je pastevecké zvíře, až 50 % jeho potravy může být zelená složka. Pastva zvyšuje v mase podíl zdravých omega-3 mastných kyselin. Krávy pasené na trávě regenerativním způsobem zlepšují biodiverzitu pozemku. Regenerativně pasená kuřata nemusí být léčená antibiotiky. To všechno je hrozně fajn, ale to nejzajímavější se děje pod povrchem. Půda pórovitá jako houba třeba zmírňuje povodně nebo pomáhá zachytávat CO2.
Ondřej Šebestík
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Současný potravinový systém? Strádá naše zdraví, pole i půda. V chutích jsme konzervativní
Podhoubí
-
Papoušci potřebují nejen zrní, ale i písek. Pestrobarevné granule raději nekupujte, radí veterinářka
Máme rádi zvířata
-
Neutrální chuť a vůni u lněného oleje nečekejte. Těšit vás ale může vysoký obsah omega-3 kyselin
Dva na Dvojce
-
Chcete farmařit? Investujte do ovcí, radí v Burgenlandu
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Cvrčci i sarančata už se přidávají třeba do sušenek. Hmyz je podle potravinářů stravou budoucnosti
Dopolední host