Podhoubí
Ocet hrál klíčovou roli ve vývoji společnosti. Lidé jsou chodící ocetnice, říká výrobce octů Václav Smolík
Podhoubí
Radio Wave
V alchymistické dílně rodiny Smolíků vznikají octy, miso pasty a bůh ví co ještě, co se nepovedlo, pak se na to zapomnělo, načež to bylo objeveno jako hit sezóny. V jedné kameninové ocetnici na slunci i mrazu pomalu zrají přebytečné plody léta, v jiných kvasí rýžový ocet, jinde fermentuje pivní slad, nebo oxiduje jablečný ocet. Za domem líně bublá balsamico na bázi jablek. Balzámový o něco méně než italský originál, ale o to živější, protože se nemusí dlouze stařit.
Ondřej Šebestík
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Václav Smolík, enfant terrible chovatelů včel: Opylařím, abych se nezbláznil. Cílem je krása
Podhoubí
-
V Dolním Němčí se povidla nevaří, tam sa vařijů trnky. Každoročně tu Tetičky zvou lidi na „lízačku“
Kořeny
-
Příběh skořice: jak se z kůry divokého stromu stane voňavé koření?
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Symbolem úspěšné sklizně byl dožínkový věnec se všemi druhy obilí a lučními květy
Vltavín
-
Naordinujte si elixír mládí z bršlice. Je to nedoceněná bylina nabitá vitamíny
Radioporadna
-
Petr Beneš: Čejky v mrazu
Ranní úvaha
-
V Hrádku nad Nisou vznikne nová kvetoucí louka. Bude nejen krášlit, ale přiláká i hmyz
Vybrali jsme pro vás
-
Tatínek tvrdil, že žádná houba není jedovatá. Omeletky Haliny Pawlowské na téma Vzpomínky
Omeletky
-
Kopřivě se právem říká český ženšen. Vychutnejte si elixír mládí nebo kopřivový špenát
Pochoutkový rok
-
V přírodě je málo včel. Podle chovatelů se nestihly včas vylíhnout
Zprávy z Vysočiny