Radioporadna
Kateřina Hájková je maminkou celiaka a poprala se s bezlepkovým pečením a vařením. Dnes radí dalším
Radioporadna
Hradec Králové
Bezlepková radioporadna. Lepek, přirozená složka obilovin, na kterou je ale řada lidí alergických nebo ji neumí přirozeně trávit. V takovém případě dodržují bezlepkovou dietu. Jak se vaří pro člověka, který lepek nemůže? To se dozvíme od Kateřiny Hájkové, středoškolské učitelky, která je maminkou celiaka a speciálnímu stravování se už roky věnuje a učí i další, jak si s lepkem poradit.
Pavla Kindernayová
Přepis epizody
-
Bezlepkové bude dnešní poradna ČRo Hradec Králové. Lepek, přirozené složka obilovin, na kterou je ale řada lidí alergických nebo jí neumí přirozeně trávit. V takovém případě dodržují bezlepkovou dietu. Jak vypadá a jak se vaří pro člověka, který lepek nemůže? To se dnes dozvíme od Kateřiny Hájkové, středoškolské učitelky dějepisu, Letiny anglického jazyka, která je ovšem maminkou celý jako, takže speciálnímu stravování se už roky věnuje a učí i další jaksi s lepkem poradit v různých kurzech jako instruktorka. Takže určitě si připravte tužku a papír, protože i recepty nějaké dáme. Dobré dopoledne.
-
Dobré dopoledne. Já děkuji mnohokrát za pozvání a zdravím všechny vaše posluchače.
-
Také já hned na úvod doplním, že máme stejně staré děti, které spolu chodili do školy, takže známe se, tykáme si.