Radioporadna

Pastinák = hvězda podzimní kuchyně. Zelenina s nešťastným osudem, ale také s mnohostranným použitím

Radioporadna

Pastinák = hvězda podzimní kuchyně. Zelenina s nešťastným osudem, ale také s mnohostranným použitím
Pastinák

Hradec Králové

Pastinák je dnešním tématem radioporadny Českého rozhlasu Hradec Králové. Jak ho využít, v čem spočívá jeho krása a chuť, proč bychom ho měli chtít na talíři, ale i na co si dát pozor? O téměř zapomenuté zelenině mluvíme se zahradní architektkou a také učitelkou Střední školy gastronomie a služeb v Hradci Králové Ing. Renatou Plašilovou. 
Pavla Kindernayová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Pastinák. Naše dnešní téma v rady horentně ČRo Hradec Králové. Jak ho využít? V čem je jeho krása? Chuť? Proč bychom ho měli chtít v kuchyni? Využíváte? Na co si dát pozor? No, věřím, že i nějaký dobrý recept zazní. O zapomenuté, téměř zapomenuté zelenině budeme mluvit společně s Renatou Plašilovou, zahradní architektkou a také učitelkou SŠ gastronomie a služeb v Hradci Králové. Vítejte u nás. Dobré dopoledne.

  • Dobrý den. Já vás zdravím. Pastinák nebo pasty. Nějak mě to tam pořád sklouzává. Myslím, že nový název je pastinák a starý název je Pastrňák. Oba dva jsou dobré.

  • A v podstatě je to taková hvězda podzimní a zimní kuchyně.

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu