Radioporadna

Podle čeho vybírat rostlinné alternativy mléka a jogurtů? Koukli jsme na složení, kvalitu a využití

Radioporadna

Podle čeho vybírat rostlinné alternativy mléka a jogurtů? Koukli jsme na složení, kvalitu a využití
Sojové mléko

Hradec Králové

Rostlinné alternativy mléka a jogurtů. Hned na začátku je potřeba říct, že mléko je skutečně označení jen pro produkt mléčných žláz savců. Rostlinné alternativy nesmí být označené jako mléka, protože neodpovídají prvně uvedené definici. Dokonce i výrazy jako „nemléko" nebo „ml*ko" musely být přestat používané. Problémem není nejen, že nesplňují výše uvedenou definici, ale hlavně nemají stejné ani podobné složení jako mléko, byť se kulinářsky používají ve stejné situaci.
Jana Kudyvejsová

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu