Radioporadna
V 9 letech se rozhodla stát cukrářkou. Držitelka zlata ze světové olympiády poradí s dortem i vám
Radioporadna
Hradec Králové
Příležitostí, které si zaslouží dort, je v životě naštěstí dost a dost. A je to dobře, protože receptů na úžasné laskominy je také spousta. Kdo má rád sladké, může celoživotně hledat a zkoušet nové a další.
Blanka Malá
Přepis epizody
-
11 hodin, osm minut. Právě teď otvíráme čtvrteční radiu poradnu habaděj ČRo Hradec Králové. No a jestli jste byli pozornými posluchači, tak jistě víte, že jsme připomínali před pár minutami, že dnešní radu poradna bude tak trošku cukrářská, protože se zkusíme naučit základy potahování dortu. No a proto jsme si pozvali odborníka na slovo vzatého, kterým je učitelka odborného výcviku na SŠ gastronomie a služeb z Nové Paky. A je to Eliška hebká. Dobré dopoledne. Dobré dopoledne vám vás, Eliško. No a jestliže vás naši posluchači nezažili tady na dni s ČRo, kde jste samozřejmě měla ukázky své práce a také jste tam rozdávala ty báječné palačinky. Tak pojďme těm ostatním připomenout i vaše úspěchy, protože jsou opravdu světové. Takže jak jste se dostala k cukráři? Ně? A pojďme připomenout tedy ty vaše medaile. Vy jste se účastnila dokonce i světových soutěží, takže čeho si nejvíc vážíte? Jakého ocenění?
-
Tak nejvíc, když můžu být upřímná, tak největší ocenění pro mě je úsměv člověka, který se dívá na to, co jsem vytvořila, než ta samotná zlatá medaile. Ale měla jsem to štěstí, že jsem se dostala na světovou olympiádu v Německu. Je to gastronomické olympiáda, kde jsem získala dvě zlaté medaile a potom za další čtyři roky stříbrnou medaili. Potom jsem se zúčastnila světového poháru v Lucembursku, kde jsem získala také zlatou medaili a potom, co se týče těch celostátních, tak mám tři zlaté medaile ze soutěže.
-
Gastro Hradec zkrátka a dobře, máte šikovné ruce. Kdy tato láska k Ukrajině začala? Bylo to asi v útlém věku.