Ranní Dvojka

Červená řepa a hodně lásky. Ukrajinský boršč z Prahy hojí stesky po domově a chutná místním i turistům

Je nám líto, ale k tomuto audiu již vypršela autorská práva.

Ranní Dvojka

Červená řepa a hodně lásky. Ukrajinský boršč z Prahy hojí stesky po domově a chutná místním i turistům
Natalia Bas a kuchařka Kristýna v ukrajinské polévkárně The Boršč

Dvojka

Malá keramická zelená miska a uvnitř je výrazně červená polévka. Zdobí ji kopeček kysané smetany a čerstvý kopr. To je pravý ukrajinský boršč, který vaří v malém bistru v Praze na Vinohradech. Tradiční ukrajinské jídlo dalo název i celému podniku. Bistro se jmenuje se The Boršč a i my jsme se přišli podívat, jak specialita zákazníkům chutná. Lidé si podnik přejmenovali a říkají mu lidově Boršárna.   
Julie Kalodová

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu