Středočeská setkání

Když vyrobíme čokoládu z oslího nebo velbloudího mléka, dostane úplně jinou chuť, říká Lada Bartošová

Středočeská setkání

Když vyrobíme čokoládu z oslího nebo velbloudího mléka, dostane úplně jinou chuť, říká Lada Bartošová
Lada Bartošová navazuje na slávu kdysi světoznámé značky Lidka. Čokoládu vyrábí tradičními postupy i podle vlastních receptur

Střední Čechy

Lada Bartošová se narodila v Kutné Hoře a už jako malá věděla, že se jednomu místu říká Lidka. Jenom netušila proč. Když pak na vysoké škole psala disertační práci, náhodou zjistila, že budova Státního okresního archivu v Kutné Hoře je bývalá věhlasná čokoládovna. A přišlo jí smutné, že to dnes už skoro nikdo neví. Založila proto Muzeum čokolády, které slavnou historii místa připomíná. A pak čokoládu jménem Lidka začala znovu vyrábět.
Šárka Formánková

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu