Středočeské dopoledne

V pašijovém týdnu vrcholil půst. Jedlo se méně a jídla se nemastila

Je nám líto, ale k tomuto audiu již vypršela autorská práva.

Středočeské dopoledne

V pašijovém týdnu vrcholil půst. Jedlo se méně a jídla se nemastila
Před velikonočními svátky musela hospodyně uklidit a hospodář nabílil stavení. Skanzen v Kouřimi pomáhá udržovat lidové tradice až do dnešních dnů

Střední Čechy

V „pašijovém“ týdnu se dělávala povřísla, aby myši nežraly obilí. Také se omezoval jídelníček, protože vrcholil půst. Postili se všichni domácí. Jedlo se méně a jídla se nemastila. Méně se nakládalo i dobytku a drůbeži. Hospodář přestal kouřit a šňupat.

Barbora Kvapilová

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu