Téma Plus
Život bez masa? Vegetariánství zažívalo boom v 19. století a poté znovu po vzniku Československa. Přesto je dnes vnímáno jako něco módního
Téma Plus

Plus
„Ty nejíš maso? To ti musí chybět bílkoviny. Vždyť Ti to ani nemůže chutnat.“ To jsou jen některé z reakcí lidí na dobrovolné vyřazení masa, případně jiných živočišných produktů z jídelníčku. Málokdo tuší, že historie vegetariánství je daleko starší, než by se mohlo zdát. Na světové úrovni bychom jeho kořeny nalezli ve filozofických směrech Asie a starého Řecka.
František Šedivý, Radim Štícha
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
„Až zdraží hovězí, přecházím na cvrčky,“ slibuje Pavel Maurer
Glosa Pavla Maurera
-
Cvrčci i sarančata už se přidávají třeba do sušenek. Hmyz je podle potravinářů stravou budoucnosti
Dopolední host
-
Veganství. Co znamená veganská strava a co vše je omezené?
Jezte, ať vám to sluší
-
Stalin, Brežněv, Putin. Jak se v Rusku předává moc a z čeho může vycházet Vladimir Vladimirovič?
Téma Plus
-
Dieta nebo budoucnost lidstva a záchrana života na Zemi?
Co vás zajímá
-
Vynikající bezmasé jídlo můžete ochutnat v Lese – veganském bistru v Děčíně
Ústeckým krajem za dobrým pitím a jídlem aneb Co si u nás dáte a jinde ne
-
Odborníci řadí krůtu mezi superpotraviny. Zkuste si připravit krůtí steaky s bylinkovou krustou
Vaříme s Habadějem
-
Grenadýrmarš s uzeným tofu
Vaříme se Slávkou
-
Nejlepší masové králíky v Evropě máme v Česku. Nabízíme recept na králičí bílou polévku
Pochoutkový rok
-
Jezte pestře - jezte maso! Je to základní stavební kámen pro...
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou