Věda Plus

Kapr, nebo mořská štika? Dostatek prospěšných omega 3 kyselin mají upravení kapři, navíc se chovají v Česku

Věda Plus

Kapr, nebo mořská štika? Dostatek prospěšných omega 3 kyselin mají upravení kapři, navíc se chovají v Česku
Vánoce

Plus

Po staletí u nás vánočnímu jídelníčku dominoval kapr, v posledních letech ho ale vytlačují dravé ryby a především lososi a ryby mořské. Jejich příznivci argumentují tím, že mořské ryby jsou zdravější, kritici ale namítají, že z ekologického hlediska mají mít přednost ryby domácí. „Býložravé nebo všežravé druhy ryb jsou lepší variantou než ty dováženého odněkud z druhého konce světa,“ zdůrazňuje Jan Freidinger z hnutí Greenpeace.
Lucie Vopálenská, Markéta Ševčíková

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu