Věda Plus

Kvašené potraviny v lidském těle likvidují patogeny a plísně. Nekorunovaným králem je kysané zelí

Věda Plus

Kvašené potraviny v lidském těle likvidují patogeny a plísně. Nekorunovaným králem je kysané zelí
Kysané zelí je znovu na výsluní zájmu. Mléčné kvašení příznivé pro zdraví organismu a vitaminy jsou ceněné.

Plus

Naši předkové zkušenostmi dospěli k tomu, co na přelomu 19. a 20. století vědci potvrdili. Bakterie při fermentaci neboli mléčném kvašení vytvářejí prospěšné enzymy, vitaminy skupiny B, omega-3 mastné kyseliny a různé kmeny probiotik, které v lidském těle likvidují patogeny a plísně. Navíc mají fermentované neboli kvašené či kysané potraviny vyšší obsah nutričních látek a vyšší obsah vitamínů a jsou stravitelnější.
Markéta Ševčíková

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu