Zápisník zahraničních zpravodajů

Kdo v Libanonu neochutnal kasbe najje, jako by tam nebyl, tvrdí místní. Ale troufli byste si?

Zápisník zahraničních zpravodajů

Kdo v Libanonu neochutnal kasbe najje, jako by tam nebyl, tvrdí místní. Ale troufli byste si?
Žozéf chystá pokrm ze syrových ovčích jater zvaný sóda nebo kasbe najje

Radiožurnál

Světově proslulá libanonská kuchyně je považovaná za sofistikovanou kulinařinu. Na stole lidé očekávají jemná pečená masíčka, humus a spoustu zelených salátků. Libanonské restaurace v zahraničí také obvykle patří k těm dražším. Místní pokrmy v samotném Libanonu proto můžou překvapit. Hlavně v tamních horách si totiž lidé dopřávají jídla výrazně zemitější.
Štěpán Macháček

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu