Zápisník zahraničních zpravodajů

Staletí stará receptura na výrobu sýra zažívá na Slovensku znovuzrození. Cesta k ní ale znamenala hodně vyhozených surovin

Zápisník zahraničních zpravodajů

Staletí stará receptura na výrobu sýra zažívá na Slovensku znovuzrození. Cesta k ní ale znamenala hodně vyhozených surovin
Dřevěné formy dávají oštiepku tvar, pak sýr putuje do slaného nálevu a do udírny

Radiožurnál

Jeho chuť už vylaďují skoro 5 let. Chtějí se přiblížit staletí staré receptuře. Jeho kvalita snese srovnání i s produkty z Itálie nebo Švýcarska. Řeč je o Klenoveckém syrci, výrobku, který téměř vymizel. Ve slovenském Rudohoří ale jeho věhlas postupně obnovují. Třeba na jedné z tamních salaší.
Ladislav Novák

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu