Zprávy z Vysočiny
Příprava třešní na výrobu pálenky patří k těm nejpracnějším, odměnou je pak ale zcela výjimečný destilát
Zprávy z Vysočiny

Vysočina
Úroda třešní je letos víc než solidní. Někteří pěstitelé přejedení kompotů, zavařenin a bublanin tak řeší, co s nimi. Jednou z možností je destilace a výroba domácí pálenky. To se ale u nás kvůli legislativě musí nechat na profesionálních pálenicích. Ty právě v těchto dnech začaly třešně vybírat a připravovat kvas.
Milan Soldán
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Pelety a brikety z lisovaného dřevního odpadu mohou být alternativou uhlí
Hobby magazín
-
Začala sezóna medobraní. A podle oslovených včelařů bude úspěšná, medu má být letos dostatek
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Host: etnografka Jana Poláková
Apetýt
-
Na Vysočině je přebytek kůrovcového dřeva. Pily a další provozy ho ale nechtějí
Zprávy z Vysočiny
-
Houpání v křesle se jim stalo zaměstnáním
Příběhy z Vysočiny
-
O kominické služby je velký zájem. Souvisí to i s energetickou krizí
Zprávy z jižních Čech
-
Ve vlastní šťávě: Chřest nekouše
Ve vlastní šťávě
-
Začíná sezona zeleninových bedýnek. Ceny jsou podobné, zákazníci jsou přesto s objednávkami opatrní
Zprávy ČRo Olomouc
-
Hasiči: Kdybyste při pálení čarodějnic byli v jednom ohni, válejte se
Máme hosty