Host Lucie Výborné
Pěstování kávy trvá několik let. Nenechte se odradit, když vám některá nechutná, radí pražič
Host Lucie Výborné
Radiožurnál
V Česku se stále více lidí oddává pití výběrové kávy. Jak vypadá cesta kávového zrna vypěstovaného farmáři na kávových plantážích, než se jeho chuť rozehraje na jazyku zákazníka? Co znamenají termíny light roast, honey metoda nebo cupping? To vše popisuje milovník kávy a vrchní pražič z babického Coffeespotu Jaromír Borýsek. „Pěstování kávy je dlouhý proces a jedna chyba může mít destruktivní vliv pro celou sklizeň. Nepomáhá ani změna klimatu,“ doplňuje Jaromír Borýsek.
Lucie Výborná
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Cukrářka Iveta Fabešová: Já jsem v partě věnečků. Je to dokonalý dezert
Blízká setkání
-
Klíčovou profesí ve filmu je „špinič“. Televize je iluze, usmívá se šéf scénického provozu ČT
Host Lucie Výborné
-
Je libo presso, nebo picollo? Italský kavárník by si ťukal na čelo
Encyklopedie Radiožurnálu
-
Káva s mlékem, nebo černá a bez cukru? Pavel Maurer se...
Glosa Pavla Maurera
-
I kapslové espresso může chutnat dobře, říká kavárník a pražič Kristián Kříž
Ve vlastní šťávě
-
V bývalé nádražní budově v Litoměřicích si můžete dát Kávu s párou. Unikátní kavárna hostí i akce
Výlety
-
Jak složité je, když si žena z Česka bere muže z Běloruska
Mezi námi
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 3. 3. 2024
Pochoutkový rok
-
Nejškodlivější káva? Český turek a bezkofeinová
Radioporadna