Normy

Jedli jsme psy. Pátrání po historii konzumace psího masa v Podkrkonoší

Normy

Jedli jsme psy. Pátrání po historii konzumace psího masa v Podkrkonoší
psi, štěňata

Radio Wave

Podle Krkonošské kuchařky Jiřího Marholda existovalo v 19. století ve Staré Pace řeznictví, které zpracovávalo psí maso. Podle autora byl oficiální výsek tohoto masa zakázán až v roce 1940. Na zabíjení psů podomácku se však zákaz nevztahoval. Drží se tento nepříliš lákavý zvyk mezi krkonošskými rodáky dodnes? Pokud ano, při jaké příležitosti se maso jí? Odkud zvířata pochází? A co na to česká legislativa? Tyto a další otázky řeší Ilona Malá v audiodokumentu Jedli jsme psy.
Ilona Malá

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Doku vlnách.

  • Dokud tam jet autorské dokumenty na rádiových vlnách do.

  • Vln a kino pro vaše uši.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu