Normy
Jedli jsme psy. Pátrání po historii konzumace psího masa v Podkrkonoší
Normy
Radio Wave
Podle Krkonošské kuchařky Jiřího Marholda existovalo v 19. století ve Staré Pace řeznictví, které zpracovávalo psí maso. Podle autora byl oficiální výsek tohoto masa zakázán až v roce 1940. Na zabíjení psů podomácku se však zákaz nevztahoval. Drží se tento nepříliš lákavý zvyk mezi krkonošskými rodáky dodnes? Pokud ano, při jaké příležitosti se maso jí? Odkud zvířata pochází? A co na to česká legislativa? Tyto a další otázky řeší Ilona Malá v audiodokumentu Jedli jsme psy.
Ilona Malá
Přepis epizody
-
Doku vlnách.
-
Dokud tam jet autorské dokumenty na rádiových vlnách do.
-
Vln a kino pro vaše uši.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Teď jsem Robin 1. díl: První kluk
Normy
-
Zbyněk Semerád: Maso z nelegální bourárny jsme zlikvidovali, nedošlo k jeho vyšetření
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Odmítá váš pes žrádlo? Může za tím být nemoc, ale možná vás jen vydírá
Máme rádi zvířata
-
„Dobré maso je jako kvalitní víno, do toho si colu taky nenalejete.“ Řezník Kšána radí, jak grilovat
Host Lucie Výborné
-
Zimní péče o srst domácích mazlíčků
Svět zvířat
-
Dávat zvířatům zbytky je zakázané. Dnes se to považuje za týrání, varuje šéf veterinární správy
Dopolední host
-
E621, E460 a E415 s příchutí kebabu. Ptejte se, co je uvnitř,...
Glosa Pavla Maurera
-
Hobby magazín
-
Máte rádi maso a chcete hubnout? Poradili jsme podle čeho si...
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Zkuste si udělat krůtí kari nudličky s pórkem. Odborníci totiž řadí krůtu mezi superpotraviny
Vaříme s Habadějem