Host Lucie Výborné

Dobré maso je jako kvalitní víno, do toho si colu taky nenalejete.“ Stačí sůl a nechat natemperovat, radí řezník Kšána

Host Lucie Výborné

Dobré maso je jako kvalitní víno, do toho si colu taky nenalejete.“ Stačí sůl a nechat natemperovat, radí řezník Kšána
Lucie Výborná se tentokrát vydala za svým hostem - do pražského království řezníka Františka Kšány

Radiožurnál

První letní den zahájila Lucie Výborná rozhovorem s řezníkem Františkem Kšánou. Jak maso správně ogrilovat a které vybrat? „Musíme mít pořádně rozpálenej gril,“ popisuje Kšána. Důležité je i to, jak zvíře žilo, jak dlouho nechal řezník maso uzrát nebo z jakého je druhu dobytka. „Maso je vzácnost, masa si musíme vážit,“ dodává Kšána. Poslechněte si celý rozhovor.
Lucie Výborná

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Posloucháte podcast pořadu Host Lucie Výborné.

  • Přeji krásné léto. Máme první letní den, tak jsme si říkali s dramaturgem pořadu Tomášem Černým, čím bychom vám ho ozvláštnili. A rozhodli jsme se, že budeme grilovat a abychom si první grilování nezkazili. Tak je dnešním hostem Radiožurnálu známý pražský řezník František Kšána a budeme grilovat přímo v centru Prahy. Tak děkujeme za pozvání. Dobrý den.

  • Dobré ráno. Taky moc děkuji za pozvání a jsem moc rád, že tady s vámi můžu být a hlavně u nás, že můžeme být.

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu