Historie Plus
Příběh českého chmele ovlivnila výstavba železnic, nástup nacismu či odsun Němců
Historie Plus

Plus
V českých zemích se chmel pěstuje už od středověku. V menší míře se používal pro léčivé účely, nebo jako potrava, kdy si labužníci pochutnávali na mladých chmelových výhoncích, které se prý chutí podobají chřestu. Především se chmel ale vysazoval proto, že se šišky používají k ochucení piva.
Veronika Kindlová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Alice Masaryková by dala „možná“, ale stejně by nepřišla. Vykopávky vás zvou na pořádnou párty
Vykopávky
-
Dopolední host
-
Gambrinus: Pivovar se zkomoleným jménem patrona hodokvasu vaří pivo už 150 let
Příběhy slavných značek
-
Český granát je doma v rakouských Korutanech
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Vuřty v pivu
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
322. schůzka: Připomínám Ti naléhavě, aby ses choval uměřeně...
Toulky českou minulostí
-
Jsou to „jen“ brambory
Téma Plus
-
Pivo se dříve na severní Hané vařilo na mnoha místech. Stopy někde najdeme dodnes
Přímo z místa
-
Mácha byl pivař. Na cestě do Krkonoš navštívil dvakrát víc pivovarů než hradů, říká pivolog
Host do domu
-
Východočeské výlety