Východočeské výlety
Pivní turisté ochutnávají a poznávají nová místa. I v Pardubickém kraji mají kam vyrazit
Východočeské výlety

Češi jsou od pradávna národem pivařů, už ve středověku bylo ostatně právo várečné jedním z nejvýznamnějších. Kromě několika velkých pivovarů je u nás ale daleko větší množství těch malých, takzvaných minipivovarů. Pivo se tam vaří v poměrně malých várkách, většinou 300 až 1000 litrů. Zásadní rozdíl je v tom, že jsou to piva živá, tedy nepasterovaná.
Milena Potůčková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Pivo se dříve na severní Hané vařilo na mnoha místech. Stopy někde najdeme dodnes
Přímo z místa
-
Jsme národem pivařů. Je to dobře nebo špatně?
Radioporadna
-
Tradiční ležáky, ale i pivo s rajčaty ochutnali lidé na prvním festivalu minipivovarů v Budějovicích
Zprávy z jižních Čech
-
Dopolední host
-
Glosa Pavla Maurera
-
Chorvaté si na dobré pivo nepotrpí. Jsou však i výjimky
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Proč se pěstuje na Táborsku chmel? Rodinný pivovar Obora ukazuje, že i pivo může být farmářské
Ve vlastní šťávě
-
Příběh českého chmele ovlivnila výstavba železnic, nástup nacismu či odsun Němců
Historie Plus